top of page

Missie

CVBA-so Daarom Wel! is een coöperatie die stukken grond en gebouwen uit de economie wil halen om ze gemeenschappelijk goed te maken. Hierdoor verliezen deze plekken hun economische waarde en zijn ze geen handelswaar meer. De intrinsieke waarde is wat we er zelf van maken.

Onder het motto:

'Onverdeeld Is De Aarde Van Iedereen.'

Video Vrijkopen

Vrijkopen

Vrijkopen is met zoveel mogelijk verantwoordelijken eigenaar worden. Hierdoor wordt er onverdeeldheid gecreëerd waardoor iets in de praktijk onverkoopbaar wordt. Het eigenaarschap ligt vervolgens bij een bestuur. Dit kan o.a. onder de vorm van een VZW of een stichting.

Doel

Ons doel is om commons te creëren. Commons zijn gemeenschappelijke plekken die door een groep worden beheerd. Er dient altijd naar een oplossing gezocht te worden die gedragen is door de groep van verantwoordelijken. In de visie van onze coöperatie wordt er zoveel mogelijk naar consensus gestreefd en wordt het principe van sociocratie toegepast. (iedere stem wordt gehoord).

IMG_20200707_160104_143.jpg

Stel nu dat boerderijen van iedereen zouden worden? Dat we ze als burgers samen beheren. Het zou een enorm potentieel aan mogelijkheden kunnen ontketenen. We creëren plekken waar deeleconomie centraal staat. Want als wij in dezelfde buurt wonen en samen eigenaarschap of verantwoordelijkheid delen, dan is het vinden van een gemeenschappelijk doel een must, dan verschuift politiek naar een concreet consensus beleid met aanwijsbare verantwoordelijken.

Doe jij mee?

Help mee gemeenschapsplekken te creëren! 

Waarom investeren zij in onze coöperatie?

Coöperanten aan het woord

"...een gezonde balans tussen het individu en samen zorg dragen voor het gemeenschappelijk goed..."

bottom of page